El rector de la UAB, Javier Lafuente, està disposat a complir la dita cerdanyolenca del "facta, non verba" per fer realitat l'apropament de la Universitat Autònoma de Barcelona a la ciutat de Cerdanyola del Vallès

Lafuente desitja ampliar el campus actual al Barcelona Synchrotron Park, travessant l'autopista A7/B30, a través de l'avinguda de la Ciència. Això suposaria “ajuntar l’únic sincrotró del sud d’Europa amb la millor universitat del sud d’Europa”. De fet, voldria augmentar la implicació de l’Autònoma en el parc del Sincrotró i que es digués Parc de l’Alba-UAB.

En aquest context, a llarg de les darreres setmanes, ha fet saber a tothom que li ha preguntat les seves idees per fer efectiva el salt de la B30 i, tanmateix, dinamitzar el territori . El rector destaca que la UAB és una universitat molt innovadora que necessita grans projectes per tirar endavant i, en aquest sentit, destaca dues iniciatives que vol impulsar l’Autònoma amb el Parc de l’Alba dins dels projectes finançats pels fons Covid de la UE.

Districte beta 30 per la recuperació, transformació i resiliència dels futurs motors socioeconòmics: Es tracta d’un projecte coral, amb participació de nombrosos agents del territori, que vol canviar el model de societat perquè vagi més enllà del turisme amb molt més valor afegit. Entre els agents socials i institucionals que participarien en aquesta iniciativa hi ha diversos centres d’investigació de la UAB, el Sincrotró Alba, el centre tecnològic Eurecat  -que podria fins i tot traslladar la seu social de Barcelona al Parc Tecnològic del Vallès que acull el seu principal i més important centre d’investigació-, les empreses de la patronal Cecot -que invertirien recursos propis en aquesta iniciativa-, i l’Ajuntament de Cerdanyola.

Alba Science, Technology and Innovation Park: aquest segon projecte estaria liderat pel Sincrotró ALBA de Cerdanyola del Vallès. 

De tota manera, Javier Lafuente apunta la possibilitat que els dos projectes acabin fusionant-se. En els propers mesos es veurà, conclou.

Aquest article va ser publicat originalment en 30Virtual.net (Llegiu l'original). 

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31