El col·loqui i sopar "Converses" de Sant Cugat Empresarial va reunir fa uns dies  a més d’un centenar de representants del teixit empresarial i productiu de la ciutat i comarca. L’acte va comptar amb les intervencions del President Executiu de Fluidra i de la Fundació Catalunya Cultura, Eloi Planes; de la CEO de Gaudi-U-Música i Project Manager de la Sant Andreu Jazz Band, Blanca Gallo; i del Director de Formació d’Assegurances Catalana Occidente, Manel Farré. El col·loqui va estar moderat per la Vicepresidenta de Sant Cugat Empresarial, Concepció Curet.

Vinculació de la cultura i l’empresa

El debat va evidenciar la necessitat de col·laboració entre el teixit empresarial i la cultura. Segons Manel Farré ‘les empreses hem de tenir molt clars els valors que volem transmetre a la societat’ i va assegurar que ‘en aquesta relació cultura i empresa tothom en surt beneficiat. Fins i tot el compromís dels propis treballadors de l’empresa augmenta, si veuen que la companyia es compromet amb aquest tipus de projectes culturals. Una companyia que  ho vegi com una despesa i no com una inversió, s’equivoca’.

Blanca Gallo va voler posar en valor el talent creatiu de casa nostra i va assegurar  que moltes vegades les ‘empreses voldríem comunicar aspectes més enllà dels purament econòmics, però no saben com fer-ho. Nosaltres com a projectes culturals, a vegades representem aquests valors de les empreses i a través del nostre projecte podem ser el canal comunicador d’aquests valors que les companyies volen posar de manifest. La comunicació és fonamental’.

Eloi Planes per la seva part, va fer referència a la simbiosi entre el món cultural i empresarial. ‘En els dos àmbits i trobem emprenedoria, visió, passió pel que un vol fer, i ganes d’avançar. A vegades el que les empreses hem perdut és la part més creativa i passional, i crec que el món de la cultura ens ho pot donar. I d’altra banda, molts dels projectes culturals els hi falta aquesta part més racional, ja que no estan aplicant les tècniques empresarial que els permetin fer projectes més sòlids’.

Llei de Mecenatge

A la part final del col·loqui, el debat va girar entorn a la necessitat de crear un nou marc legal i fiscal de mecenatge per al país, que impulsi una millora de l’obsoleta Llei 49/2002. Planes es va mostrar molt crític afirmant que ‘a Espanya no existeix la Llei de Mecenatge’, i assegurant que cal una adequació del marc legal vigent a les demandes de participació dels diferents sectors de la societat civil.

El col·loqui també va comptar amb la intervenció del Director comercial de Xarxa Barcelona Provincia de CaixaBank, Xavier Garcia Hornos, que va felicitar a Sant Cugat Empresarial per la iniciativa, i va destacar que des de CaixaBank ‘seguim apostant i reforçant el teixit empresarial del territori’.

Al finalitzar el debat, tots els assistents a l’acte varen poder gaudir d’un sopar relacional, on els empresaris pogueren continuar el debat, establir llaços i crear sinergies.

Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28