Imprimeix

La iniciativa Vallès Empresa, promoguda per empreses i professionals del Vallès, va organitzar ahir al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) una nova sessió formativa adreçada a l'empresariat de la comarca. En aquesta ocasió la xerrada va ser impartida pel professor Gregorio Labatut, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i professor de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, que va parlar sobre ‘La importància de la prevenció del blanqueig de capitals a l’empresa’.

Lluny del que pugui semblar, la lluita contra el blanqueig de capitals no és un tema que impliqui només als assessors fiscals, comptables i auditors de comptes o subjectes dels sectors financers, com poden ser els bancs o establiments financers de crèdit. Tal com explicava el professor Labatut, l'article 2 de la Llei 10/2010 de prevenció de blanqueig de capitals detalla els subjectes que, pel tipus d’activitat que desenvolupen, estan obligats a informar o denunciar possibles casos de frau per blanqueig de capital. I en aquest punt, esmentava també els perfils de sectors no financers com són els notaris, advocats, així com joiers, gestors immobiliaris, casinos de joc, loteries i jocs d’atzar, venedors d’art i antiguitats o d’altres professionals independents.

Gregorio Labatut va incidir, en diverses ocasions, en el fet que estem obligats per llei a informar sobre activitats delictives de blanqueig de capital i a establir unes mesures de control intern per tal de detectar aquest tipus de delictes. “Lluitar contra el frau és una labor de tots i, des del punt de vista ètic i moral, no podem mirar cap a un altre costat. Si tenim indicis de què s’està produint un delicte cal notificar-ho al SEPBLAC, el Servei Executiu de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries que té la funció d’investigar i aclarir aquests casos.” –afirmava el professor Labatut.

La conferència va ser inaugurada per Carlos Cordón, alcalde de Cerdanyola, i Francisco Hidalgo, administrador de Goldwater & Partners i principal promotor de Vallès Empresa. Durant la seva intervenció l’Alcalde va remarcar que “el blanqueig de capitals no fa més que incrementar les desigualtats entre els ciutadans i que, per posar fi a aquesta situació, la solució ha de passar per la transparència i la justícia fiscal”. Carlos Cordón també va encoratjar a Vallès Empresa a tirar endavant nous actes com aquest i va reafirmar el suport de l’Ajuntament al moviment associatiu i al teixit empresarial de la ciutat.

Francisco Hidalgo per la seva banda va remarcar que l’objectiu de les sessions tècniques i formatives de Vallès Empresa és oferir els recursos i les eines necessàries que ajudin a millorar la gestió de les empreses.

 

També disponible:  Español